Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі

Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернових угод: Зеленський прокоментував удари по Одесі.

Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернових угод: Зеленський прокоментував удари по Одесі. Фото: facebook.com/gunp.odesa

Події
19 липня 2023 12:59

Окупанти свідомо цілилися в інфраструктуру зернової угоди на Одещині. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Президент дав низку доручень після нічної атаки по регіону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Російські терористи абсолютно свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди, і кожна російська ракета – це удар не тільки по Україні, а й по всьому світу, що прагне нормального та безпечного життя", – підкреслив президент.

Також глава держави дав доручення військовим посилити захист людей та портової інфраструктури, а МЗС – активізувати контакти з партнерами для збільшення тиску на РФ та продовження нормального експорту українського зерна.



Що ще кажуть в Офісі президента

Масований удар РФ по Одесі та Чорноморську з використанням різних видів ракет і дронів демонструє ставлення країни-агресора до продовольчої безпеки, африканських країн, ООН та перспектив глобального голоду. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

Він зазначив, що Росія навмисне і цілеспрямовано завдала ударів по зернових терміналах та інших портових споруд у регіоні і наголосив, що головне завдання, яке ставило перед собою РФ – зруйнувати можливість відправки українського зерна.

"Це прямі удари по цивільній інфраструктурі та цивільному населенню. Удари по глобальній продовольчій програмі...", – заявив Подоляк.

Радник голови ВП поставив питання щодо того, які заходи вживатиме ООН та генсек організації Антоніу Гутерреш.

"Тепер питання: чи робитиме пан Гутерріш заяви про „неприпустимість ударів по законній цивільній інфраструктурі“? Чи проводитиме ООН проведення екстреного засідання РБ (Ради безпеки, – ред.) у зв'язку з навмисним скоєнням РФ терористичного акту проти глобальної продовольчої програми? І що таки робитимемо з міжнародним правом?", – запитав Подоляк.

  • Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі фото
  • Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі фото 1
  • Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі фото 2
  • Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі фото 3
  • Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі фото 4
  • Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі фото 5
  • Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі фото 6
  • Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі фото 7
  • Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі фото 8
  • Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі фото 9
  • Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі фото 10
  • Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі фото 11

Окупанти свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди: Зеленський прокоментував удари по Одесі фото

Усі фото: t.me/od_patrolpolice та facebook.com/gunp.odesa

Нічний удар армії Росії по зернових терміналах та портовій інфраструктурі Одеської області доводить, що Росія намагається створити продовольчі проблеми у південних країнах. Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Російський терор Одеси ще раз доводить – їм потрібен голод і проблеми у країнах Глобального Півдня. Вони хочуть створити кризу біженців для Заходу. Все робиться для того, щоб послабити союзників та політично втрутитися у внутрішні справи цих країн", – написав Єрмак у Telegram.

За його словами, росіяни використовують для атак озброєння, яке неможливо виробляти без вироблених компонентів на Заході та країнах Азії. Перемогти Україні дозволити системна робота.

У відповідь на російський терор Єрмак наголосив на необхідності посилити санкції, зокрема проти тих, хто допомагає росіянам їх обходити. З його слів, союзники готують відповідне рішення. Також можна припинити реекспорт необхідних компонентів для виготовлення зброї, якщо відповідальність за це буде жорсткою.

"Відповідь на терор – це сила. Зброя, авіація, далекобійні ракети – ось що потрібно Україні. Ми маємо вигнати РФ з нашої території", – сказав голова ВП. За його словами,

У середу, 19 липня, росіяни атакували Одеську область десятками ракет і дронів-камікадзе, завдавши по регіону один із наймасовіших ударів з початку повномасштабної війни. Цілями стали портова та критична інфраструктура.

Було попадання в зерновий та олійний термінал, де було пошкоджено резервуари та обладнання для завантаження. Постраждали дев'ятеро людей.

Керовану ракету Х-59 сили протиповітряної оборони збили на підльоті до берега і, впавши в одному з кварталів Одеси, вона утворила велику вирву. Вибухова хвиля пошкодила кілька довколишніх будівель – троє людей отримали поранення.

Також внаслідок бойової роботи зі знищення повітряних цілей у житлових комплексах міста пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. Щонайменше шестеро людей, серед яких дев'ятирічний хлопчик, поранені та звернулися за медичною допомогою.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах