Чому РФ атакує Одеську область після розриву "Зернової ініціативи": коментар аналітика

Чому РФ атакує Одеську область після розриву "Зернової ініціативи": коментар аналітика.

Чому РФ атакує Одеську область після розриву "Зернової ініціативи": коментар аналітика. Фото: facebook.com/AlexanderKovalenkoUkraine

Події
19 липня 2023 19:04

Після виходу Росії із "Зернової угоди" окупанти почали частіше обстрілювати Одесу та Миколаїв. Такий терор свідчить про прагнення РФ змусити Україну та міжнародних партнерів повернутися до "Ініціативи", але вже з керівною роллю Росії. Про це у коментарі "Суспільному" заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Експерт зазначив, що Росія намагатиметься чинити тиск на Україну та партнерів, щоб знову укласти цю угоду вже на своїх умовах.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Саме тому 14 липня Путін заявив Ердогану, що він зацікавлений у продовженні "Зернової угоди", але після того, як президент Туреччини заявив це вже зі своєї позиції іноземним ЗМІ, Росія заявила, що виходить із "Зернової угоди". Це було дуже негарно по відношенню до Ердогана, але хоча хіба це вперше? Путіну не потрібно взагалі вірити. Якщо із "зерновою угодою" в Росії вийде цей терор, то він може спробувати інший сценарій щодо паузи, заморозки війни на своїх умовах, бо їм дуже й дуже потрібне саме заморожування активних бойових дій. Вони втратили вже політичний та ресурсний вплив, про геополітику я взагалі мовчу. І єдиний їхній важіль впливу – це саме терор. І вони його будуть використовувати й далі”, – зазначив Олександр Коваленко.

Нагадаємо, вночі 19 липня Одесу масово атакували ракетами "Калібр" та "Онікс", а також іранськими безпілотниками. Це була найбільш масова атака на наше місто за весь час війни. Внаслідок ракетних ударів по об'єктах портової інфраструктури пошкоджено зерновий та масляний термінали, отримали пошкодження та руйнування промисловий об'єкт, складські приміщення та торгові павільйони промтоварного ринку, торгові центри, багатоповерхові будинки житлових комплексів, автомобілі, адмінбудівлі окружної прокуратури та одного з райсудів Одеси, а також прилеглі до них будинки. Пошкоджено один із одеських цвинтарів. В Одеському та Білгород-Дністровському районах Одеської області пошкодження зазнали приватні будинки, господарські будівлі та автомобілі. За фактом цього обстрілу Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах