Вночі РФ знову атакувала Одесу ракетами: є "приліт" та постраждалі (оновлено)

Вночі РФ знову атакувала Одесу ракетами: є "приліт" та постраждалі.

Вночі РФ знову атакувала Одесу ракетами: є "приліт" та постраждалі. Фото очевидців

Події
20 липня 2023 08:00

При нічній атаці окупантів на Одесу 20 липня було потрапляння до адмінбудівлі, воно зруйноване. Вибуховою хвилею пошкодило будинки, що стояли поруч. Відомо про чотирьох постраждалих, їх госпіталізували. Про це повідомляє голова прес-центру ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Під час робіт на місці руйнування будівлі внаслідок російської атаки, співробітникам ДСНС вдалося врятувати з під завалів людину. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також було потрапляння до об'єктів логістики на Одещині – спалахнула пожежа на площі 300 квадратних метрів. У будинках навколо місця руйнування вибито вікна, багато розбитого скла.

На місці працюють спеціалісти відповідних служб. Детальна інформація – згодом.

Загалом городяни вже третю ніч поспіль чули роботу ППО та безліч вибухів. До атаки застосували ракети різного базування, приєднувався м підводний човен, який ніс чергування в Чорному морі, і стратегічна авіація з випуском ракет типу Х-22, берегові ракетні комплекси типу "Онікс" та ймовірно "Іскандер". Усього 19 крилатих ракет і 19 дронів-камікадзе використовували російські окупанти під час нічної атаки по Одесі та Миколаєву.

Підводний ракетоносій, залучений до нічної атаки на Одеську область, залишається на бойовому чергуванні у Чорному морі. Можливий залп – один "калібр".

Оновлено об 10:02:

Як повідомили у Патрульній поліції, тривають рятувальні роботи та ліквідація наслідків руйнувань після нічної атаки на Одесу. У зв'язку з проведенням робіт оперативними службами рух транспорту провулком Нахімова тимчасово заборонено.

Тим часом, мер Одеси Геннадій Труханов прокоментував наслідки нічної атаки.

<script async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22" data-telegram-post="vgorode_odessa/76147" data-width="100%"></script>

Оновлено об 11:04:

Фото ліквідації наслідків нічних обстрілів Одеси показали у ДСНС. Глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Крук повідомив, що частково зруйновано чотириповерхову будівлю. Постраждали чотири особи, серед яких дитина. Під час гасіння пожежі отримав тепловий удар працівник ДСНС.

Всього за ніч на ліквідацію наслідків ворожих атак залучили 174 рятувальники та 44 одиниці техніки ДСНС. [

sun_gallery_1245084]

Усі фото: mvs.gov.ua, очевидців та t.me/dsns_telegram

Оновлено об 11:46:

В ОК "Південь" повідомили, що сили протиповітряної оборони працювали максимально потужно, знищивши на Одещині всі 12 "шахедів" та два "Калібри".

На жаль, не всі ракети вдалося знищити, зокрема надскладні для ураження надзвукові ракети типу Х-22 та Онікс. Атакувавши саме порти зернової угоди, завдавши пошкодження портовій інфраструктурі, терористи потрапили також до об'єктів цивільної інфраструктури, які ніяк не пов'язані з портами.

Зруйнували адмінбудівлю у центрі Одеси, де вибуховою хвилею пошкоджено ще кілька будинків, у тому числі житлових. Чотири місцеві мешканці отримали поранення, серед них одна дитина. Ще одну людину під час гуркотно-рятувальної операції виявили під завалами загиблих.

У складських приміщеннях одного з підприємств Одещини, куди також потрапив ворог, спалахнула пожежа. Постраждав цивільний працівник. Рятувальники оперативно загасили вогонь.

Оновлено об 11:50:

Внаслідок нічної атаки по місту Одеса постраждали вісім людей, серед яких троє співробітників ДСНС. Про це повідомляє голова Одеської ОВ Олег Кіпер. Постраждалих в області, на щастя, немає. До міських лікарень госпіталізували трьох постраждалих. Усі троє перебувають у стані середнього ступеня важкості, серед них – співробітник ДСНС. У людей – осколкові поранення та отруєння продуктами горіння. Усі одержують необхідну медичну допомогу.

 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах