60 тисяч тонн зерна, що знищили РФ в Одесі, призначалися для Китаю

60 тисяч тонн зерна, що знищили РФ в Одесі, призначалися для Китаю.

60 тисяч тонн зерна, що знищили РФ в Одесі, призначалися для Китаю. Фото: od.npu.gov.ua

Події
20 липня 2023 08:54

Знищені від удару окупантів 19 липня 60 тисяч тонн зерна у місті Чорноморськ на Одещині були призначені для Китаю. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 19 липня.

Як зазначив міністр аграрної політики Микола Сольський, найбільше постраждала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Це терористичний акт не проти України, а проти всього світу. Якщо ми не зможемо експортувати продовольство, то населення найбідніших країн опиниться на межі виживання! Крім того, постраждає економіка не лише України, а й світу. Зросте ціна на зерно і не всі країни зможуть дозволити собі купувати сільгосппродукцію, а отже ціна значно зросте на продукти харчування: борошно, крупи, м'ясо", – зазначив Микола Сольський.

Як повідомили у Міністерстві аграрної політики України, на повноцінне відновлення зернових терміналів та інфраструктури портів Великої Одеси піде не менше року.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах