Противник узяв тимчасову паузу: в ОК "Південь" розповіли про обстановку в Одеській області

Противник узяв тимчасову паузу: в ОК "Південь" розповіли про обстановку в Одеській області.

Противник узяв тимчасову паузу: в ОК "Південь" розповіли про обстановку в Одеській області. Фото: Суспільне Одеса

Події
22 липня 2023 11:51

Порівняно з іншими ночами, ніч із 21 на 22 липня в Одесі та області пройшла спокійно, але спостерігається підвищена активність розвідувальних безпілотників, а це свідчить про те, що російська армія взяла певну паузу для збору інформації. Про це в ефірі телемарафону Єдині новини повідомила начальниця пресцентру Сил охорони та оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Розвідувальних безпілотників, які активізувалися, стало на два менше в арсеналі ворога. Вони намагаються збирати інформацію, яка, зокрема, стосується портової інфраструктури, тому що їхня активність спостерігається в акваторії Чорного моря в напрямку узбережжя", – зазначила Гуменюк.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ситуація з безпекою в Одеській області підлаштовується під загрози та виклики, які виникають на певній ділянці місцевості, або в зоні їхньої відповідальності. Ворог використовує дорогі ракети не лише для того, щоб знищити нашу портову чи сільськогосподарську інфраструктуру, а й щоб переконати весь світ у своєму пануванні у Чорному морі.

За словами Наталії Гуменюк, корабельні угруповання у Чорному морі знаходяться постійно, розгортаючись та згортаючись залежно від ситуації.

"Усі кораблі заведені в пункти базування, жодного на чергуванні не спостерігається, але розуміємо, що цілком імовірно це зроблено для їх переспорядження і виведення знову на бойове чергування. Оскільки пауза, що відбулася цієї доби після потужних атак по п'яти об'єктах інфраструктури в області, використовується ймовірно для перегрупування і для підтягування сил та резервів, ми не розслабляємося, розуміємо, що удари будуть продовжуватись і активність ворога буде підвищуватись", – повідомила начальниця пресцентру Сил охорони та оборони півдня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах