Майже 20 випущених ракет: в ОК "Південь" розповіли про атаку на Одесу та подальші загрози для півдня України

Майже 20 випущених ракет: в ОК "Південь" розповіли про атаку на Одесу та подальші загрози для півдня України.

Майже 20 випущених ракет: в ОК "Південь" розповіли про атаку на Одесу та подальші загрози для півдня України. Фото: Костянтин Ліберов

Події
23 липня 2023 11:42

23 липня російські окупанти випустили по Одещині близько двох десятків ракет п'яти типів базування. Частину ракет вдалося збити, проте влучання, на жаль, теж є. Про це в ефірі телемарафону Єдині новини повідомила начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Глава пресцентру зазначила, що влучання припали на портову інфраструктуру, що було пріоритетом ворога, але через низьку точність ракет Х-22 постраждали райони міста, які прилягають до порту. Також були й влучання до більш віддалених районів приватного сектору, де немає жодного військового об'єкта.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На даний момент у Чорному морі залишається один ракетоносець, який окупанти вивели на бойове чергування увечері 22 липня. Ракет на цьому ракетоносії немає, тому що всі чотири "Калібри" противник випустив під час нічної атаки.

"Рівень загрози, що виходить від нашого ворога, стосується боротьби за право продовжувати "Зернову угоду" у своїх інтересах. Треба розуміти, що повітряні атаки для південних регіонів залишаються небезпечними..... Південні регіони продовжують бути під прицілом ворога, оскільки вони ще не завоювали те, за що починали боротьбу... Вони хотіли перегляду "зернової угоди" на їхню користь, тобто, щоб прерогатива була за ними, господарювання у Чорному морі за ними й попутно послаблення санкцій", – зазначила Наталія Гуменюк.

У пресслужбі Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомили, що вночі 23 липня окупанти атакували Одеську область 19 ракетами різних типів: п'ятьма крилатими ракетами "Онікс" з берегового ракетного комплексу "Бастіон" (Крим); трьома крилатими ракетами повітряного базування Х-22, випущеними з літаків Ту-22М3 (акваторія Чорного моря); чотирма крилатими ракетами морського базування "Калібр", ймовірно, випущеними з підводного човна (акваторія Чорного моря); чотирма крилатими ракетами наземного базування "Іскандер-К" (Крим); двома балістичними ракетами "Іскандер-М" (Крим). Внаслідок бойової роботи силам та засобам Повітряних Сил вдалося знищити дев'ять повітряних цілей: чотири ракети "Калібр" та п'ять ракет "Іскандер-К".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах