Частину Спасо-Преображенського собору в Одесі доведеться знести

Частину Спасо-Преображенського собору в Одесі доведеться знести.

Частину Спасо-Преображенського собору в Одесі доведеться знести. Фото: facebook.com/yan.dobronosov

Події
24 липня 2023 15:44

Експерти з Одеської державної академії будівництва та архітектури перевірили стан частково зруйнованого Спасо-Преображенського собору, куди потрапила російська ракета 23 липня. Про це повідомляє прес-служба міськради.

Мер Одеси Геннадій Труханов провів оперативну нараду щодо проведення протиаварійних робіт у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, куди напередодні потрапила російська ракета. Наразі експерти фіксують, що одна зі стін має нестабільне становище та може статися раптове некероване обвалення. Розпочати роботи необхідно у найкоротші терміни. По-перше – демонтувати аварійно-небезпечну ділянку стіни. По-друге – зробити покрівлю, щоб уникнути затоплення у разі дощу. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Всі наші дії ми згодні з власником будівлі. Крім того, нам необхідна допомога священнослужителів для роботи з парафіянами. Люди йдуть з відкритим серцем, але треба розуміти, що є аварійні ділянки, які можуть становити загрозу. Тому ми працюватимемо разом, дотримуючись усіх процедур", – сказав Геннадій Труханов.

Наразі у пошкодженому соборі тривають протиаварійні роботи.

Тим часом у прес-службі міськради опублікували ролик про те, як виглядає Одеса на другий день після масового ракетного обстрілу.

Нагадаємо, що 23 липня Росія направила ракети на центр Одеси, внаслідок чого пошкоджено Свято-Преображенський собор – лише 28 пам'яток архітектури.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах