Зникла ікона, яку подарував патріарх Кирило: в одеській єпархії розповіли про наслідки атаки собору

Зникла ікона, яку подарував патріарх Кирило: в одеській єпархії розповіли про наслідки атаки собору.

Зникла ікона, яку подарував патріарх Кирило: в одеській єпархії розповіли про наслідки атаки собору. Фото: facebook.com/yan.dobronosov

Події
25 липня 2023 15:55

Швидше за все, всю вівтарну частину доведеться зносити та відновлювати заново. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса протоієрей одеської єпархії української православної церкви Максиміан Погорєловський.

"Собор дуже пошкоджений. Ракета потрапила прямо в саме серце храму, у вівтар. Він просто втік. Знесло півтораметрову стіну, пошкоджена колонада, що знаходиться поруч. Вівтарна частина в будь-який момент може обвалитися, швидше за все, її доведеться зносити. Ракета дістала до двох нижніх поверхів собору. рей.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він додав, що Іверська та Касперовська ікони не постраждали, як і мощі святого Інокентія та саркофаг із прахом подружжя Воронцових. І зараз головне – перекрити дах собору, аби захистити його від дощу.

"Також уцілів хрест, треба буде відновити його постамент. Але ікона Спаса Нерукотворного, яку 2010 року подарував патріарх Кирило, кудись зникла", – розповів священик.

Він зазначив, що, на його думку, удари по пам'ятникам архітектури були навмисними, щоб "зламати дух одеситів та українців".

"Але одесити навпаки об'єдналися. Ця трагедія увійде в історії міста, і одесити цього обстрілу не вибачать. І ця трагедія лише дала сили боротися за перемогу", – наголосив протоієрей Максиміан.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах