Залужний, Джонсон Мадагаскар та Надмор'я: як можуть перейменувати місто Южний на Одещині

Залужний, Джонсон Мадагаскар та Надмор'я: як можуть перейменувати місто Южний на Одещині.

Залужний, Джонсон Мадагаскар та Надмор'я: як можуть перейменувати місто Южний на Одещині. Фото: pixabay.com

Події
26 липня 2023 12:03

Стали відомі пропозиції щодо перейменування курортного міста Южний на Одещині. Деякі назви можуть трохи здивувати. Про це повідомляє Южненська міська рада.

Після оголошення прийому пропозицій щодо перейменування на офіційну пошту міської ради надійшли 37 пропозицій щодо перейменування міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, від мешканців надходили наступні пропозиції: Нова Сичавка, Аджалік, Тілігул, Ольвія, Портове, Юний, Анненталь, Південне або Південний, Мальдіви, Мадагаскар, Портофіно, Ріміні, Сардинія, Південноморськ, Сонячне, Надмор'я, Залужний, Ласковий або Ласков Південь, Южан, Джонсон, Південний берег, Рожеве, Прибережне, Приморськ, Причорноморськ, Берегове, Іліополь, Чайка, Південноморське, Терзіул, Любомирськ, Володимир, Мирослав, Благодатне, Олімпійськ, Любомир.

"Ми повинні розуміти, що вибір майбутньої назви нашого міста дуже важливий. Адже це вибір на покоління. Тут житимуть наші діти, онуки. Це наше майбутнє. Тому назва має бути гідною. Наголошую, щоб до цього питання підійшли свідомо і серйозно, без жартів", – сказав міський голова Володимир Новацький.

Збір пропозицій триватиме до 10 вересня. За цей період буде створено серію презентацій, де назви розглядатимуться за певними критеріями: обґрунтування (без цього назву не розглядати), переклад (якщо воно не є українським), варіанти вимови, звучність назви, унікальність, міжнародний варіант.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах