Масові атаки на Одеську область: скільки суден та портової інфраструктури пошкодили окупанти

Масові атаки на Одеську область: скільки суден та портової інфраструктури пошкодили окупанти.

Масові атаки на Одеську область: скільки суден та портової інфраструктури пошкодили окупанти. Фото: Military TV UA

Події
27 липня 2023 13:22

Лише за останні дев'ять днів внаслідок атак Росії на Одесу та Одеську область пошкоджено та частково знищено 26 об'єктів портової інфраструктури та п'ять цивільних судів. Про це повідомляє Віце-прем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він відкрив історичне перше засідання Ради Україна-НАТО, ініційоване 22 липня Президентом України Володимиром Зеленським під час бесіди з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Там обговорили перешкоджання Росії вільного судноплавства у Чорному морі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, мета ворога є очевидною – позбавити світу українського продовольства, створивши таким чином глобальну продовольчу кризу. Спільно засудили вихід Росії за Зерновою ініціативою та цілеспрямовані ракетні та дронові атаки на портову інфраструктуру півдня України.

Також росіяни обмежують судноплавство в районі тимчасово окупованого Криму та біля територіальних вод Болгарії. Цим РФ фактично блокує рух суден у напрямку морських портів України.

"Маємо діяти швидко і рішуче. Не можна допустити блокади Чорного моря російськими військами. Це може призвести не лише до втрат української економіки, а й до серйозної продовольчої кризи у світі, зокрема, у таких гуманітарно чутливих регіонах як Африка та Азія. Вже обговорюємо можливі шляхи протидії цинічним атакам ворога та перешкоджанню вільному торговельному судноплавству. Вдячний союзникам з Альянсу за рішення посилити свою розвідувальну діяльність в акваторії Чорного моря. Розраховуємо, що це допоможе стабілізувати ситуацію в безпеці та створить умови для відновлення нормальної роботи українських портів", – сказано в Курбакова.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах