Отримай відповідь: як в умовах обстрілів в Одесі готуються до нового навчального року

Отримай відповідь: як в умовах обстрілів в Одесі готуються до нового навчального року.

Отримай відповідь: як в умовах обстрілів в Одесі готуються до нового навчального року. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
27 липня 2023 21:17

Незважаючи на постійний ракетний терор, Одеса готується до нового навчального року. У батьків, які прийняли рішення віддати дитину на очне навчання, а таких зараз близько 70%, така можливість буде. Про це сказав мер Одеси Геннадій Труханов під час інспекції робіт у ліцеї №9 та у дитячому садку №306.

"Ми продовжуємо ремонтувати та облаштовувати найпростіші укриття у школах та дитячих садках. Зараз їх в освітніх закладах Одеси більше дев'яноста. А до першого вересня буде 150", – сказав Труханов.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Наразі в ліцеї №9 та в дитячому садку №306 продовжуються роботи з прокладання каналізації, водопроводу, електрики, обладнання системами пожежного сповіщення.

"Роботи ведуться швидко та з дотриманням необхідних технологій. До них активно долучаються і депутати міської ради, які, крім направлення коштів зі свого депутатського фонду, допомагають педагогам контролювати хід робіт. Працюємо далі для того, щоб забезпечити можливість дітям навчатися, а батькам – працювати ", – сказав мер Одеси.

З моменту початку повномасштабної війни на Одещині постраждали 52 освітні заклади.

Більшість закладів, а саме 14, було пошкоджено з 20 липня 2023 року. Про це на брифінгу в медіацентрі Україна-Одеса повідомив директор Департаменту освіти та науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

"З 52 пошкоджених навчальних закладів, 21 школа, дев'ять дитячих садків, п'ять позашкільних навчальних закладів, дві установи з професійної освіти, вісім університетів, один дитячий будинок та одна установа інших відомств", – сказав Лончак.

Серед постраждалих будівель є пам'ятники архітектури: адміністративний корпус Одеської академії безперервної освіти Одеської міської ради, Одеський міський палац дитячої та юнацької творчості, Одеський державний ліцей імені Столярського та інші заклади.

Крім того, Лончак зазначив, що 19 установ уже відновлено, ще п'ять допоможе відновити ООН. Також швейцарська благодійна організація готова надати для відновлення освітніх закладів гранти територіальним громадам.

З 1 вересня 2023 року в очному форматі в Одеській області працюватиме 641 школа, тобто 88% від загальної кількості шкіл.

"Можливість навчатися у традиційному форматі отримають понад 213 тисяч здобувачів освіти області, або 78 % від їх загальної кількості. Серед них 21 622 першокласники. Також до закладів освіти області повернулося майже 9 тисяч здобувачів освіти, які навчалися дистанційно, перебуваючи за кордоном. За кордоном продовжують перебувати 40 286 осіб. Окрім того, до шкіл регіону зараховано понад 6500 переселенців", – сказав Лончак.

До початку навчального року планується виконати будівельні роботи вартістю 647 мільйонів гривень у 185 освітніх закладах.

"У 142 закладах загальної середньої освіти необхідно виконати роботи з будівництва, реконструкції, капітального ремонту укриттів або придбати швидко споруджені захисні споруди цивільного захисту", – додав чиновник.

Також Олександр Лончак зазначив, що кількість сховищ в освітніх закладах регіону збільшилась.

"У вишах та закладах передвищої освіти 139 укриттів. У закладах професійно-технічної освіти – 39, у школах – 451 укриття, у дитячих садочках – 266. Водночас 50 % дитячих садочків у регіоні не мають приміщення, де можна було б розмістити укриття різного типу", – додав посадовець.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах