У Чорному морі оновили правила промислового рибальства: що це означає

У Чорному морі поновили правила промислового рибальства: що це означає.

У Чорному морі поновили правила промислового рибальства: що це означає. Фото: freepik.com

Події
31 липня 2023 16:21

В Україні почнуть діяти нові правила промислового лову риби у Чорному морі, які не оновлювали понад 20 років. Про це повідомили у пресслужбі Державного агентства меліорації та рибного господарства України.

У нових правилах позначили актуальні райони промислу, способи та терміни лову водних біоресурсів, типи, розміри, кількість та технічні характеристики суден флоту рибної промисловості та знарядь лову.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також для вилову рапанів можна буде використовувати бім-трали. Восени відновили промисел пасивними знаряддями лову – гардами, які завдають шкоди природним запасам кефалевих риб, не приловлять молодь інших цінних риб.

Крім того, запровадили кількісний показник для раколовок, а саме зменшено висоту крила до 0,5 метра та довжину бочки до 1 метра. Для збереження фауни Чорного моря заборонили використовувати знаряддя лову, що ушкоджує дно, в межах території ботанічного заказника загальнодержавного значення "Філофорне поле Зернова" та інше.

Після того, як відновлять промислове рибальство у Чорному морі і воно стане безпечним, промислові рибалки мають рибалити вже по-новому. З усіма правилами можна ознайомитись за посиланням.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах