У ОК "Південь" розповіли, навіщо окупанти атакують острів Зміїний на Одещині

У ОК "Південь" розповіли, навіщо окупанти атакують острів Зміїний на Одещині.

У ОК "Південь" розповіли, навіщо окупанти атакують острів Зміїний на Одещині. Фото: usm.media

Події
31 липня 2023 11:54

Ударами на острові Зміїний на Одещині Росія посилає "меседж" кораблям, які намагаються рухатися у напрямку портів України, про те, що вона нібито контролює акваторію Чорного моря і здатна вдарити по "військових цілях". Про це повідомила начальниця пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі Всеукраїнського телемарафону.

За її словами, російська влада обстрілює Зміїний, щоб показати свій вплив в акваторії Чорного моря. Зокрема, поряд із островом проходять морські судна, які беруть участь до транспортування українського зерна. Удари нагадують про заяву влади РФ, що будь-які кораблі, які йдуть у бік українських портів, вважатимуться за військові цілі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Саме біля Зміїного кораблі змінюють орієнтацію і починають рух у напрямку портів України. І тому для росіян важливо надіслати "меседжі" про свою силу: "Бомбардування навколо острова якраз можуть бути спрямовані на демонстрацію власної присутності, сили та контролю ситуації", – уточнила Гуменюк.

Нагадаємо, що РФ атакувала острів Зміїний втретє протягом липня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах