Росія зіпсувала 40 000 тонн зерна на Одещині: ціни на продовольство піднялися

Росія зіпсувала 40 000 тонн зерна на Одещині: ціни на продовольство піднялися.

Росія зіпсувала 40 000 тонн зерна на Одещині: ціни на продовольство піднялися. Фото: od.gp.gov.ua

Події
02 серпня 2023 16:38

Під час нічної повітряної атаки на Одеську область Росія зіпсувала 40 тисяч тонн зерна в дунайських портах. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Росіяни завдали ударів по складах та елеваторах із зерном – пошкоджено майже 40 000 тонн зерна, на яке чекали країни Африки, Китай, Ізраїль. Найбільших руйнувань зазнав порт Ізмаїл. Пошкоджено морський вокзал та інфраструктуру Українського Дунайського пароплавства, ключового українського вантажоперевезення", – написав Кубраков.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він закликав надати Україні більше засобів протиповітряної оборони для захисту морських портів.

"Світ має чинити опір. Атаки на українські порти - загроза миру. Ми здатні захистити себе, наші сили ППО вміють ефективно застосовувати зброю. Нам потрібно її більше", – написав міністр.

Нагадаємо, що 2 серпня Росія атакувала українську портову інфраструктуру. Це призвело до стрибка цін на продовольство у світі. Так, за даними ЗМІ, після атаки на Ізмаїл ціни на пшеницю в Чикаго підскочили майже на 5%. Трейдери стурбовані тим, що витіснення з ринку України сильно вдарить по світовому постачанню продовольства.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах