Інспектора Одеської митниці, який організував побори, затримали

Інспектора Одеської митниці, котрий організував побори, затримали.

Інспектора Одеської митниці, котрий організував побори, затримали. Фото: facebook.com/dbr.gov.ua

Події
04 серпня 2023 13:18

Інспектора Одеської митниці, який організував побори під час проведення митного контролю, затримали. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Так, митник замість реагування на порушення при проходженні громадянами митного контролю вимагав з них хабара за безперешкодне ввезення телефонів відомої марки в Україну.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Встановлено, що митник вишукував осіб, які завозили із собою в Україну по сім чи навіть десять упакованих нових смартфонів під виглядом того, що нібито везуть їх для своїх родичів. При цьому такі оптовики не соромилися одночасно зі смартфонами провозити нові навушники до них. Замість того, щоб реагувати на таке незаконне завезення смартфонів без сплати мит та податків, чиновник митниці вимагав за кожен провезений смартфон 110 доларів США. Отримавши плату, він не створював перешкод при проходженні митного контролю та не конфіскував товар", – йдеться у повідомленні.

За короткий період слідство задокументувало кілька фактів отримання чиновником хабарів у кілька тисяч доларів. ДБР затримало інспектора "на гарячому" після чергового здобуття грошей. Під час обшуків за місцем проживання затриманого виявили десятки тисяч доларів, зароблених на поборах. Вирішується питання про повідомлення інспектору про підозру у здирництві та отримання неправомірної вигоди (частина третя статті 368 КК України) та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна. Слідство продовжується, встановлюється повне коло осіб, причетних до цієї схеми.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах