У місті Одеській області в укриттях двері відчинятимуться автоматично

У місті Одеській області в укриттях двері відчинятимуться автоматично.

У місті Одеській області в укриттях двері відчинятимуться автоматично. Фото: facebook.com/vitalygrazhdan

Події
04 серпня 2023 16:14

У місті Білгород-Дністровський на Одещині в 16 укриттях ввели систему автоматичного відчинення дверей під час сигналу "Повітряна тривога". Про це повідомив міський голова Віталій Граждан.

«Одними з перших в Україні ми розпочали впровадження системи автоматичного відчинення дверей у укриття під час попередження "Повітряна тривога". У шістнадцяти укриттях Білгород-Дністровського така система вже працює. Ми тестуємо та вдосконалюємо роботу цієї системи, адже такого досвіду немає майже ніхто. Тому для безпеки городян мають відпрацювати цю систему так, щоб вона працювала бездоганно. У найближчих планах – встановлення ще 20 автоматичних замків з дистанційним керуванням, а потім плануємо поширити таку практику на входи до всіх місць для тимчасового перебування під час сигналу "Повітряна тривога", – сказано у повідомленні Граждан.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як працює система


Встановлена система працює наступним чином - відкриття замків спрацьовує в момент, коли в місті лунає попередження "Повітряна тривога" та на Telegram-каналі " Аккерман офіційний " повідомляється про небезпеку. У

вийти зсередини укриття теж легко: достатньо натиснути на відповідну кнопку. У кожному укритті розміщена докладна інструкція щодо користування автоматичною системою відчинення дверей.

Також укриття обладнане датчиками руху, що дає можливість мати інформацію про знаходження людей у укритті. Надалі плануємо обладнати укриття камерами відеоспостереження. Під час воєнного стану мають об'єднувати зусилля для підвищення безпеки мешканців громади.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах