Землі санаторію імені Горького вартістю 48 мільйонів повернули Одесі

Землі санаторію імені Горького вартістю 48 мільйонів повернули Одесі.

Землі санаторію імені Горького вартістю 48 мільйонів повернули Одесі. Фото: od.gp.gov.ua

Події
04 серпня 2023 16:47

Прокуратура повернула територіальній громаді Одеси землі санаторію імені Горького вартістю 48 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба прокуратури на Одещині.

Одеський апеляційний суд підтримав позицію прокурорів і залишив чинним рішення суду першої інстанції, яким задовольнив позов Одеської обласної прокуратури та зажадав з незаконного володіння шість земельних ділянок загальною площею 0,5 га, що входять до складу унікального майнового комплексу імені Горького на вулиці Фон..

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Земельні ділянки, які раніше безоплатно передані фізичним особам у приватну власність, є землями оздоровчого призначення та входять до території парку санаторію імені Горького, який є пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення та має особливу цінність, у зв'язку з чим не могли передаватися у приватну власність. При цьому землі придбали у власність шахрайським шляхом, нібито у зв'язку зі знаходженням на них об'єктів нерухомості, які належали останнім на праві приватної власності, хоча органи прокуратури встановлюють, що будь-яке майно на зазначених ділянках відсутнє. Наразі прокуратура забезпечує виконання рішення суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах