Мобілізація чоловіка на єпілепсію з Одеської області: прокуратура взялася за розслідування

Мобілізація чоловіка на єпілепсію з Одеської області: прокуратура взялася за розслідування.

Мобілізація чоловіка на єпілепсію з Одеської області: прокуратура взялася за розслідування. Фото: unian.ua

Події
07 серпня 2023 14:02

Обставини смерті мобілізованого 29-річного чоловіка з епілепсією із селища міського типу Ширяєве на Одещині розслідує прокуратура. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, прокурори перевіряють обставини мобілізації та надання медичної допомоги чоловікові-інвалідові, який помер після прибуття у військову частину від нападу епілепсії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Слідчі САП відкрили кримінальне провадження через можливе недбале ставлення до військової служби представників Березовського ТЦК та СП Одеської області. У ході досудового розслідування правоохоронці перевіряють законність призову на військову службу померлого з урахуванням його здоров'я.

Нагадаємо, що інформація про інцидент з'явилася спочатку у мережі. Його прокоментувала начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк. За її словами, документи, що чоловік здоровий та придатний до військової служби у період дії мобілізації в Україні, ТЦК отримав від медиків у лікарні, де він проходив комісію. Тому всі питання вона переадресувала їм.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах