Два одесити "зливали" у соцмережу локації Сил оборони у місті

Два одесити "зливали" у соцмережу локації Сил оборони у місті.

Два одесити "зливали" у соцмережу локації Сил оборони у місті. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
08 серпня 2023 13:00

СБУ повідомила про підозру двом одеситам, які "зливали" до соціальної мережі локації Сил оборони в нашому місті. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, Служба безпеки зібрала доказову базу та отримала висновки експертиз, які підтвердили незаконну діяльність двох мешканців Одеси, які розповсюджували інформацію про дислокацію підрозділів Сил оборони на території регіону. Один із них – 36-річний одесит – знімав на відео роботу української ППО під час однієї з нічних масованих атак росіян на місто. Заборонений контент він опублікував на своїй сторінці в Instagram та обліковому записі відео-хостингу Youtube. В описі під відео він вказав точний час та місце зйомки. Тим самим він міг розкрити місце розташування та специфіку роботи вітчизняного ППО.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Інший – 28-річний "блогер" – особисто зняв відео розташування оборонного об'єкта, на якому несли службу підрозділи Нацгвардії та Нацполіції України. Потім отриманий відеофайл розмістив на власній сторінці у соцмережі ТікТок із прив'язкою до геолокації. Свої злочинні дії він пояснював бажанням "наростити" аудиторію.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження обох зловмисників та припинили їхню незаконну діяльність. У ході обшуків за адресами проживання фігурантів знайшли мобільні телефони, які вони використовували для фіксації позицій підрозділів Сил оборони та подальшої "публікації" відзнятих відео. Обом фігурантам повідомили про підозру в частині другій статті 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ або інших військових формувань). Зловмисникам загрожує до восьми років ув'язнення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах