Журналісти з'ясували, хто може бути причетний до обстрілу центру Одеси у липні

Журналісти з'ясували, хто з росіян може бути причетний до обстрілу історичного центру Одеси.

Журналісти з'ясували, хто з росіян може бути причетний до обстрілу історичного центру Одеси. Ілюстративне фото: ракета "Онікс"

Події
14 серпня 2023 10:27

Журналісти з'ясували, хто з росіян може бути причетний до обстрілу історичного центру Одеси у липні гіперзвуковими ракетами. Про це повідомляє " Телебачення Торонто ".

Так, вони ідентифікували російських командирів, які керували ракетним ударом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У мережі повідомлялося, що ворог запускав ракети із району Козачої бухти у Севастополі. За даними журналістів "Телебачення Торонто", у Криму БРК "Бастіон" на озброєнні має лише 15-та окрема бригада берегової оборони. Її створили відразу після окупації Криму на базі військової частини, яка раніше знаходилася в Дагестані.

2020 року командиром 15-ї ракетної бригади РФ став Олексій Щербак. Він продовжує працювати досі, тому, ймовірно, причетний до обстрілів України, зокрема до обстрілу історичного центру Одеси. Його дружина Галина Щербак також слугує у Чорноморському флоті Росії. Крім того, родичі Олексія Щербака мешкають на Одещині.

Також участь в обстрілах міг брати командир дивізіону "Бастіон" Олександр Мямлін, який відповідає за те, щоб берегові ракетні комплекси були виведені для пусків якнайшвидше. Він приїхав до Криму з Краснодарського краю, має дружину і доньку.

Разом із ними може бути причетний капітан Олексій Вавілов – начальник пускової установки, командир ударної батареї БРК "Бастіон". Він служив у Дагестані. 2014 року приїхав до Криму, коли там створювали 15-ту ракетну бригаду. Вавілов управляє запуском ракет. Його дружина займається радіозв'язком і служить у російській армії.



Нагадаємо, що в ніч на 19 липня армія РФ вдарила по місту ракетами "Онікс", які запускає береговий ракетний комплекс "Бастіон" з Козачої Бухти в Севастополі.

23 липня на історичний центр Одеси також випустили ракети на зразок Онікс. Тоді руйнування отримали пам'ятники архітектури, житлові будинки та Спасо-Преображенський собор.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах