Київський суд Одеси усунув голову Білгород-Дністровської районної ради

Київський суд Одеси усунув голову Білгород-Дністровської районної ради.

Київський суд Одеси усунув голову Білгород-Дністровської районної ради. Фото: Одеська обласна прокуратура

Події
15 серпня 2023 07:37

Київський суд міста Одеси усунув Григорія Мельниченка з посади голови Білгород-Дністровської районної ради в Одеській області. Про це повідомляється в офіційному телеграм-каналі Білгород-Дністровської міської ради.

Зазначимо, що на період слідства керівництво партії "Довіряй справам", в якій перебував Мельнчієнкл, прийнято рішення про зупинення його членства.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що Григорія Мельниченка викрили на викраденні майна Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу на два мільйони 690 тисяч гривень.

Що каже адвокат Мельниченка

13 серпня в Одесі суд зачитав клопотання щодо запобіжного заходу стороною звинувачення щодо голови. Сума оголошеної застави – 20 мільйонів гривень. На думку адвоката Григорія Мельниченка, голови АТ "Південно-Українська Міжнародна колегія адвокатів" Рубена Степаняна, суму оголошеної прокурорами застави надто перебільшено. Суму збитків не може довести прокуратура, бо не може довести, який човен зараз викрадено. Але вартість нового човна 2 – 2,300 мільйонів.

Крім того, на думку захисту Мельниченка, сторона звинувачення у справі незаконно зачитувала підозру, яку мав зачитати прокурор Одеської області чи керівники Офісу Генерального прокурора.

У той же час захист чиновника заявив клопотання щодо відведення прокурора, тому що Мельниченко має особисті конфліктні відносини інтересів з прокурором, а також нібито він працював у прокуратурі Білгорода-Дністровського. Адвокат також попросив суд винести ухвалу щодо кримінальної відповідальності прокурора за перевищення службових повноважень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах