Ніч із вибухами в області: яка ситуація в Одесі вранці 16 серпня (оновлено)

Ніч із вибухами в області: яка ситуація в Одесі вранці 16 серпня.

Ніч із вибухами в області: яка ситуація в Одесі вранці 16 серпня. Фото:reuters.com/Roman

Події
16 серпня 2023 08:02

Вночі 16 серпня на Одещині під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Про це повідомляє низка моніторингових каналів та місцеві паблики у соціальних мережах.

Так, за інформацією голови Одеської ОВА Олега Кіпера, ворожі безпілотники кілька разів намагалися атакувати Одеську область. Цілями ворожої атаки, ймовірно, були Рені та Ізмаїл. За попередньою інформацією, спрацювало ППО.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також удари підтвердили і у командуванні Повітряних сил ЗСУ. Там написали, що область атакували дві групи ударних БПЛА.

"Шахеди" заходять у гирло Дунаю! Рухаються тим самим маршрутом, що й попередні", – уточнювали військові.

Вже вранці речник Одеської ОВА Сергій Братчук підтвердив, що ворог намагався теризувати портову та зернову інфраструктуру регіону.

Відбій повітряної тривоги на Одещині було оголошено близько п'ятої години ранку.

Про руйнування чи постраждалих внаслідок нічних ударів по Одеській області офіційно не повідомляється. Інформація уточнюється.

Як повідомляють Сили оборони Півдня, станом на 15 серпня окупанти вивели в Чорне море фрегат "Адмірал Макаров", здатний нести вісім ракет Калібр.

Оновлено:

Як повідомляє прес-служба ОВА, російські терористи двічі за ніч атакували Одеську область ударними безпілотниками. Основна мета – портова та зернова інфраструктура на півдні області. Внаслідок ворожих влучень по одному з портів Дунаю постраждали складські приміщення та зерносховища. Пожежі, що виникли, оперативно ліквідували співробітниками ДСНС. Загиблих та постраждалих, на щастя, немає.

Як повідомляють Повітряні Сили України, вночі російські окупаційні війська атакували портову інфраструктуру Одещини ударними БПЛА типу Shahed-136/131. Пуски "шахедів" проходили кілька хвиль з південно-східного напрями (Приморсько-Ахтарськ, Чауда). Знищили 13 ворожих БПЛА у межах Одеської та Миколаївської областей.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах