Ціни на Одещині в середньому вищі, ніж по Україні

Ціни на Одещині в середньому вищі, ніж по Україні.

Ціни на Одещині в середньому вищі, ніж по Україні. Фото: dailyadvent.com

Події
16 серпня 2023 16:48

Підвищення цін на Одещині в середньому вище, ніж по всій Україні. Про це стало відомо на брифінгу в Media Center Ukraine – Odesa.

Так, на Одещині індекс споживчих цін станом на липень становить 105,5%. В Україні в середньому це число становить 104,6%.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Якщо говорити про цінову політику на Одещині ситуація дещо гірша. Це потрібно визнати", - зазначив директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВС Олексій Дмитренко.

Ціни зросли на овочі у півтора рази, м'ясо та м'ясопродукти на 7%, фрукти на 7,5%, риба – 6%. Також подорожчали сир та олія на 4%. У той же час, на 35% знизилися ціни на яйця та на 2% на олію.

Він зазначив, що вперше з 2013 року на Одещині зафіксовано зростання поголів'я свиней. Станом на 2022 рік показник становив 5%, а до середини 2023 – 4,6%.



Нагадаємо, що в Одесі підняли ціни на Канатну дорогу в Відраді. Тепер одній людині в один бік поїздка коштуватиме 150 гривень. У дві сторони – 300 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах