На Одещині засудили ворожого інформатора: він поширював інформацію про переміщення ЗСУ

На Одещині засудили ворожого інформатора: він поширював інформацію про переміщення ЗСУ.

На Одещині засудили ворожого інформатора: він поширював інформацію про переміщення ЗСУ. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
17 серпня 2023 11:55

На Одещині засуджено чергового ворожого інформатора, який поширював інформацію про переміщення Сил оборони на території регіону. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Ворожого інформатора викрили наприкінці березня цього року під час контрдиверсійних заходів на Одещині. Наступні п'ять років ворожий поплічник проведе за ґратами.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час слідства встановили, що чоловік особисто зняв фото та відео руху колон української військової техніки, а потім розіслав медіафайли своїм знайомим та родичам, які проживають на тимчасово окупованих територіях України та Росії. Контррозвідники СБУ встановили місцезнаходження ворожого поплічника та припинили його незаконну діяльність.

Під час обшуку за адресою проживання фігуранта виявили мобільний телефон, який він використав для фіксації переміщення українських військ та подальшого розповсюдження відзнятого відео. Під час досудового розслідування слідчими СБУ вина фігуранта повністю доведена.

На підставі доказової бази, зібраної Службою безпеки, суд визнав зловмисника винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань, скоєне в умовах воєнного стану). Йому призначили покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах