На півдні Одеської області досі транслюються російські канали

На півдні Одеської області досі транслюються російські канали.

На півдні Одеської області досі транслюються російські канали. Фото: censor.net

Події
18 серпня 2023 13:24

На півдні Одеської області досі транслюються російські канали, а у сфері обслуговування використовують російську мову. Такого висновку дійшли після перевірки Болградського району, яку влаштували представники Уповноваженого із захисту державної мови. Про це повідомив уповноважений із захисту української мови Тарас Кремень.

Моніторинг проводили у Болграді, Арцизі та Тарутиному з 24 по 26 липня. У районі проживають представники різних нацменшин, і більше половини з них – болгари.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Порушення знайшли у сфері охорони здоров'я, обслуговування, культури, транспорту, поштових послуг, громадського управління та адміністрування. У кожній із них зафіксували або порушення вимог Закону про державну мову, або недостатню мовну компетентність у представників різних установ. У діяльності 25 суб'єктів із 44 перевірених було зафіксовано порушення мовного законодавства. Більшість із них стосувалася інформації для загального ознайомлення та обслуговування споживачів.

Також у регіоні безперешкодно ретранслюються кремлівські телеканали.

"Домінування російської мови не просто порушує вимоги законодавства, обмежує права представників нацменшин, а й створює передумови для впливу держави-агресора", – вважає Тарас Кремень.

Уповноважений із захисту мови звернувся з результатами перевірки до СБУ та РНБО.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах