На Одещині чиновник військкомату вимагав гроші із призовників

На Одещині чиновник військкомату вимагав гроші із призовників.

На Одещині чиновник військкомату вимагав гроші із призовників. Фото: t.me/SBUkr

Події
19 серпня 2023 13:25

На Одещині військова контррозвідка СБУ спіймала "на гарячому" чиновника місцевого військкомату. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Фігурант вимагав гроші із призовників, обіцяючи за п'ять тисяч доларів США "організувати" їм підроблені медичні документи щодо непридатності до військової служби за станом здоров'я.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Загалом СБУ ліквідувала сім схем для ухилянтів: на Буковині, у Києві, Тернополі, Миколаєві, Одеській, Рівненській та Харківській областях. Серед затриманих троє чиновників військкоматів. До організації схем долучилися понад десять осіб, зокрема люди, які працюють у військкоматах та військово-лікарських комісіях.

Нагадаємо, суд заарештував майно, гроші та банківські рахунки ексначальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова та членів його родини. За даними слідства, у період дії воєнного стану сім'я підозрюваного придбала автомобілі преміум-класу та нерухоме майно в Іспанії. Водночас офіційний загальний прибуток сім'ї не покриває ці витрати. Офіс генерального прокурора повідомив, що Борисов обманом виїхав із України. Разом із сім'єю майже місяць перебував у Молдові, Туреччині, на Сейшельських островах та Іспанії. Мати ексвійськкома минулого року стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад чотири мільйони євро та придбала Mercedes-Benz EQV майже за три мільйони гривень, а теща Борисова купила дорогий автопарк. Фігуранта заарештували на два місяці із можливістю внесення 150 мільйонів гривень застави.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах