У Чорному морі загинуло близько 1000 дельфінів

У Чорному морі загинуло близько 1000 дельфінів.

У Чорному морі загинуло близько 1000 дельфінів. Фото: facebook.com/rusevivan

Події
21 серпня 2023 13:04

З самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Чорному морі в Україні, Болгарії та Туреччині загинуло близько 1000 дельфінів. Про це повідомляє Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України.

Скільки таких загиблих дельфінів дрейфує в морі, достеменно не відомо. Серед причин: морські міни, вибухи, запуски ракет, низькі польоти російських винищувачів, ссавців, що травмують.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також кораблі оккупантів, що використовують акустичні сигнали гідролокатора, заважають орієнтуванню дельфінів.

Окрім цього через підрив Каховської ГЕС до Чорного моря та дельта Дніпра потрапило близько 15 мільярдів кубічних метрів прісної води. Це порушило їх екосистеми та призвело до значного опріснення моря.

Минокружение створило нові методики документування шкоди довкіллю.

"Це був новий для Мінсередовища виклик військового часу. Ми створили ці методики, тому що не можемо втратити жодної інформації про екологічні злочини. Наш досвід роботи в умовах війни – унікальний і корисний державам на всіх континентах”, – сказав заступник Міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах