Греція допомагатиме у відновленні Одеси

Греція допомагатиме у відновленні Одеси.

Греція допомагатиме у відновленні Одеси. Фото: omr.gov.ua

Події
22 серпня 2023 08:07

Греція висловила готовність долучитись до відновлення України, зокрема Одеси, від наслідків повномасштабного вторгнення Росії. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс на спільному брифінгу із президентом України Володимиром Зеленським.

"Греція буде присутня у титанічних зусиллях з реконструкції та відновлення вашої країни, використовуючи наш великий досвід – у будівельному секторі, через державно-приватне партнерство, маючи потужні можливості у сфері цифровізації, охорони здоров'я, охорони пам'яток культури – з фокусом на Одесу, історичний центр якої за підтримки Греції було включено до списку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО", – наголосив прем'єр-міністр Греції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він зазначив, що Греція, зокрема, могла б допомогти відновлювати пошкоджені внаслідок війни історичні будинки в центрі міста. Також Кіріакос Міцотакіс згадав про особливе значення для Греції Маріуполя, багато жителів якого – грецького походження.

Зазначимо, що 21 серпня Зеленський прибув до Афін. Крім переговорів із президентом та прем'єром Греції, український лідер візьме участь у саміті Україна – Балкани.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах