Скандал: син знаменитого одеського футболіста організовує матч його пам'яті у Москві

Скандал: син знаменитого одеського футболіста організовує матч його пам'яті у Москві.

Скандал: син знаменитого одеського футболіста організовує матч його пам'яті у Москві. Фото: dumskaya.net

Події
23 серпня 2023 09:48

Молодший син легендарного одеського футболіста Іллі Цимбаларя Олег організовує матч пам'яті його батька у Москві, хоча вдова спортсмена Ірина та його старший син Сергій виступили проти. Про це стало відомо на брифінгу у "Медіацентрі Україна".

При цьому потенційні учасники матчу в Москві, на зразок Емануеля Адебайора, Фернандо Морієнтеса, Флорана Малуда, Сантьяго Каньїсареса, стосунку до одесита не мають.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ілля Цимбалар народився та виріс в Одесі. Він приніс "Чорноморцю" перший Кубок незалежної України. Проте футболіст 1993-го року перейшов до московського "Спартака".

"Волею футбольної долі на початку 90-х років минулого століття мій батько опинився в Москві. Цей час був дуже непростим для українського футболу. Цим і скористалися хитрі московські футбольні агенти, які "перехопили" багато українських футболістів, у тому числі й мого батька. Він почав виступати у складі московського "Спартака", а потім - і збірної Росії, яким приніс чимало трофеїв та слави. Однак подяки від них за це він так і не отримав. Після того, як мій батько завершив свою кар'єру гравця, керівники московського" Спартака "від нього відвернулися і не подали йому руки допомоги у найважчий для нього час. Москвичі залишили його напризволяще", - розповів його син Сергій.

На початку 2010-х Ілля Цимбалар повернувся до України, але наприкінці 2013-го пішов із життя у віці 44 років. Його поховали в Одесі.

У місті щорічно проводиться Меморіал пам'яті Іллі Володимировича Цимбаларя, у якому беруть участь дитячі та юнацькі команди регіону.

Повномасштабну війну сини футболіста зустріли у рідному місті. Проте кілька місяців тому його син Олег вирішив поїхати до Москви. Пізніше він ухвалив рішення про проведення там матчу. За словами родичів, рішення він це ухвалив, не обговоривши ні з братом, ні з матір'ю.

"10 років, коли з нами немає мого батька. Сьогодні у наше улюблене місто Одесу летять ракети московського агресора, гинуть діти, жінки, невинні люди, руйнуються будинки та гинуть люди у Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Херсоні, Миколаєві, Чернігові та інших населених пунктах України. І ким треба бути, наскільки цинічними потрібно бути, щоб у цей час проводити в Москві захід, присвячений видатному футболісту з Одеси! Цимбаларя.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах