В Одесі військовий чиновник вкрав бюджетні гроші на будівництві спорткомплексу для ЗСУ

В Одесі військовий чиновник вкрав бюджетні гроші на будівництво спорткомплексу для ЗСУ.

В Одесі військовий чиновник вкрав бюджетні гроші на будівництво спорткомплексу для ЗСУ. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
25 серпня 2023 13:45

В Одесі затримали головного інженера військового квартирно-експлуатаційного управління, яке вкрало бюджетні гроші на будівництві спорткомплексу для ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, урядовець привласнив понад один мільйон бюджетних гривень, які виділили на будівництво багатофункціонального спортивного комплексу в одному з військових містечок регіону. Задля реалізації угоди він залучив директора місцевої будівельної компанії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно з укладеним договором, підприємець має забезпечити всі роботи зі зведення сучасного спорткомплексу для українських захисників. Проте підрядники не виконали своїх зобов'язань. Зокрема, не встановили понад 800 квадратних метрів гумового покриття та понад 50 засобів зовнішнього освітлення. При цьому фігуранти отримали повну оплату з бюджету, вивели гроші у тінь та розподілили між собою. Для цього вносили недостовірні відомості до звітної та фінансово-господарської документації.

Будівельно-технічні та економічні експертизи підтвердили факти злочинної діяльності. На підставі зібраних доказів головному інженеру військового квартирно-експлуатаційного управління повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Крім того, за такими ж статтями Кримінального кодексу України кваліфіковано злочинні дії його спільника – директора компанії-підрядника. Наразі вирішується питання про обрання обом фігурантам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Перевіряється причетність до «схеми» інших посадових осіб військового квартирно-експлуатаційного управління. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення.

  • В Одесі військовий чиновник вкрав бюджетні гроші на будівництві спорткомплексу для ЗСУ фото
  • В Одесі військовий чиновник вкрав бюджетні гроші на будівництві спорткомплексу для ЗСУ фото 1
  • В Одесі військовий чиновник вкрав бюджетні гроші на будівництві спорткомплексу для ЗСУ фото 2

В Одесі військовий чиновник вкрав бюджетні гроші на будівництві спорткомплексу для ЗСУ фото



Усі фото: t.me/SSU_Odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах