Британська розвідка: у Чорному морі тривають бої за газові і нафтові платформи між Кримом та Одесою

Британська розвідка: у Чорному морі тривають бої за газові і нафтові платформи між Кримом та Одесою.

Британська розвідка: у Чорному морі тривають бої за газові і нафтові платформи між Кримом та Одесою. Фото: unian.net

Події
27 серпня 2023 15:45

У Чорному морі між українськими та російськими морськими й повітряними силами точаться бої за "вишки Бойка" – стратегічно важливі газові та нафтові платформи між Кримом і Одесою. Про це із посиланням на дані британської розвідки за 27 серпня повідомили у пресслужбі Міністерства оборони Великої Британії.

"Платформи мають цінні ресурси, однак, як і острів Зміїний, вони також можуть використовуватися як передові бази розгортання, місця посадки гелікоптерів та розміщення ракетних систем великої дальності", - йдеться у повідомленні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також у відомстві нагадали, що минулого тижня російський бойовий літак обстріляв український військовий катер, який діяв біля платформи на північному заході моря, а після повномасштабного вторгнення Україна завдала ударів по кількох контрольованих Росією платформах.

Нагадаємо, 25 серпня українські війська завдали удару по 126 бригаді Чорноморського флоту РФ. Внаслідок удару уражені місця зберігання боєприпасів, пошкоджена військова техніка. Серед росіян є вбиті та поранені.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах