Одесити на вихідних масово вирушили до Аркадії: у мерії нагадують про безпеку

Одесити на вихідних масово вирушили до Аркадії: у мерії нагадують про безпеку.

Одесити на вихідних масово вирушили до Аркадії: у мерії нагадують про безпеку. Фото: скріншот відео

Події
28 серпня 2023 12:27

Минулими вихідними, 26 та 27 серпня, одесити та гості міста влаштували справжній аншлаг в Аркадії. Про масовий "заплив" повідомляють самі городяни в соціальних мережах.

Так, мабуть, це були найспекотніші вихідні серпня. Незважаючи на те, що літо добігає кінця, зберігається спекотна та суха погода, і одесити продовжують свій відпочинок на узбережжі в Аркадії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації


Тим часом, одеситам нагадують правила поведінки на воді. Рятувальники та одеська мерія надають рекомендації щодо дотримання правил безпеки під час відпочинку на морі.

Як уникнути трагедії на воді

Основними умовами безпеки є правильний вибір та обладнання місць для купання, навчання дорослих та дітей плавання, суворе дотримання правил поведінки під час купання та катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.

Відпочинок на воді допускається лише у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних місцях. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду за температури води не менше +18°C, повітря не нижче +24°C.

Не лізьте у воду в незнайомому вам місці, не заходьте у воду напідпитку. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Купаючись на "дикому пляжі" або в незнайомому місці, не пірнайте з берега, гірки, дерева; у воду слід входити не поспішаючи, обережно пробуючи дно ногою. Але купатися краще там, де є рятувальні служби.

Особливо слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана. Не дозволяйте дітям купатися в морі без нагляду дорослих, далеко запливати на надувних колах та матрацах – це може скінчитися фатально. Неприпустимо залишати малюка без нагляду або просити доглянути його сторонніх людей. Пам'ятайте: на пляжі батьки чи родичі повинні постійно бачити дитину або чути її голос.

У спеку не рекомендується різко заходити в холодну воду – це потрібно робити поступово, щоб не спричинити спазм судин. До плавок рекомендують прикріплювати шпильку: якщо судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м'язів.

На морі необхідно завжди враховувати хвилі, які можуть перевернути людину під час входу у воду. Не намагайтеся плисти проти хвилі. Слід бути обережними у хвилерізів. Не пірнайте з них, тому що можна впасти - вони дуже слизькі від водоростей. Чи не запливайте за буйки!

Великим лихом може обернутися пірнання на мілководді або в незнайомих місцях. У разі можливі травми шийного відділу хребта з пошкодженням спинного мозку. Будьте максимально обережними під час відпочинку на воді. Щоб він був безпечний для вас і ваших дітей, суворо дотримуйтесь порад рятувальників!

Є висока ймовірність зриву морських мін з якорів та прибивання до берега, а також їхнє дрейфування вздовж узбережжя. Увага одеситів та гостей регіону звертають на те, що мінна небезпека узбережжя та прибережних вод залишається надзвичайно високою! І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду. У разі виявлення морської міни (хв) або предметів, схожих на них, у жодному разі їх не можна чіпати. Необхідно невідкладно повідомляти за номером 102.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах