Одеська область втратила ще сімох захисників України

Одеська область втратила ще сімох захисників України

Одеська область втратила ще сімох захисників України

Події
28 серпня 2023 14:19

Загинули ще семеро бійців з Одеської області - Олександр Череватюк з Олександрівки, Олег Дреов з Білгород-Дністровська, Віталій Чепурненко з Одеси, Микола Романченко з Саврані, Владислав Водвуд, Сергій Байков з Ізмаїлу та Михайло Шеремет з Надійківки.

Як повідомляють близькі Олександра Череватюка, він пішов із життя у бою під Куп'янськом Харківської області від прямого влучення снаряда. Герою було лише 30 років.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Олександр Череватюк.Олександр Череватюк. Фото: facebook.com/04868.com.ua


Як повідомляє Білгород-Дністровська районна державна адміністрація, 21 липня від отриманих у бою поранень у лікувальному закладі Дніпра помер старший солдат Дреов Олег 1972 року народження. З Героєм попрощалися сьогодні у рідному Білгород-Дністровському.

Олег Дреов.Олег Дреов. Фото: facebook.com/bilgoroddnistrovskaRDA

Як повідомили рідні захисники, матрос 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Остроградського Віталій Чепурненко помер уранці 26 серпня після кількох днів у комі у реанімації. Інформація про прощання буде пізніше.

Віталій Чипуренко.Віталій Чипуренко. Фото: facebook.com/vitaliy.chepurnenko


Як повідомляє Савранська селищна рада, 25 серпня провели в останню путь Миколу Романченка. Він помер 20 серпня у медичній установі Києва від отриманих поранень внаслідок безпосереднього бойового зіткнення з ворогом у районі бойових дій на Донецькому напрямку.

Віддати останню пошану і сказати останнє "дякую" загиблому захиснику в його рідний будинок у селищі Саврань зійшлися близькі, друзі, знайомі, керівництво громади, військові побратими та жителі громади. Живим коридором пам'яті, ставши навколішки, громада віддала шану Захиснику України. Поховали Миколу з усіма військовими почестями на місцевому цвинтарі.

Микола Романченко.Микола Романченко. Фото: facebook.com/savran.sel.rada


Того ж дня у громаді провели й іншого загиблого воїна Владислава Водвуда, який загинув 15 серпня внаслідок мінометних обстрілів, виконуючи бойове завдання щодо захисту Батьківщини в районі населеного пункту Кліщіївка Донецької області. Старшого солдата відділення протитанкових ракетних комплексів провели живим коридором, із державними прапорами та на колінах. Вшанувати захиснику України прийшли керівництво громаді, близькі, друзі, знайомі, бойові побратими та земляки. Останню повагу віддали військовим салютом.

Владислав Водвуд. Фото: facebook.com/savran.sel.radaВладислав Водвуд. Фото: facebook.com/savran.sel.rada

Як повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, сьогодні провели в останній шлях стрільця піхотної роти солдата Сергія Байкова, який героїчно загинув за свободу та незалежність України при виконанні свого військового обов'язку в бою проти російських окупантів.

Воїн навчався в одинадцятій школі та здобув професію слюсаря. Був затребуваним фахівцем. Обмежено придатний станом здоров'я до військової служби, на початку повномасштабної агресії Росії проти України пішов у військкомат – і вже 15 березня приступив до захисту рідної землі. Вдома не знали, де саме він знаходиться, а на запитання "Ти як?" Сергій відповідав: "Все ок". Коли він лікувався після поранення, до шпиталю приїхала сестра, і вони довго розмовляли про плани на майбутнє після Перемоги. Справ і мрій було багато – як і бажання спілкуватися з дочкою та сином… Після поранення його мали залишити в тилу – і солдат Байков повернувся на "нуль": загострене почуття справедливості спонукало Сергія бути там, де і має бути громадянин під час війни за рідну землю та свою країну. 23 серпня стрілець піхотної роти загинув. Поховали Героя на Алеї слави на Новому цвинтарі.

Сергій Байков.Сергій Байков. Фото: facebook.com/Андрій Абрамченко


А в Арцизькій громаді розповіли, що yа війні, захищаючи Батьківщину, загинув випускник Надеждівського ліцею Шеремет Михайло, 1996 року народження. Поховають загиблого воїна в Одесі.

Михайло Шеремет.Михайло Шеремет. Фото: facebook.com/elena.chulak.5


Вічна пам'ять усім Героям, які віддали життя за територіальну цінність та свободу України!

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах