Одесита-антимайданівця заочно засудили до 14 років ув'язнення: він став бойовиком ДНР

Одесита-антимайданівця заочно засудили до 14 років ув'язнення: він став бойовиком ДНР.

Одесита-антимайданівця заочно засудили до 14 років ув'язнення: він став бойовиком ДНР. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
29 серпня 2023 12:08

До 14 років позбавлення волі заочно засудили бойовика незаконних збройних формувань із Одеси. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, активіст "Антимайдану" у липні 2014 року вилетів до Москви, а звідти в'їхав на окуповану територію Луганської області. Там він з власної ініціативи приєднався до терористів, надійшовши до окремої бригади особливого призначення "Одеса", з місцем дислокації у місті Краснодон. На службі він отримав позивний "Миша-одессит". Згодом зловмисник став членом силового блоку "ДНР", вступивши до третьої роти першого батальйону тактичної групи "РГ ДНР", яка дислокувалась у місті Донецьк.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згодом зрадник продовжив свою злочинну діяльність у складі другого окремого підрозділу спеціального призначення головного розвідувального управління республіканської гвардії "ДНР". Наразі бойовик служить у розвідці "ДНР", де обіймає посаду командира взводу та має військове звання старшого лейтенанта. У лавах незаконних збройних формувань він чинив збройний опір законним діям сил АТО України за контроль над пунктом пропуску Краснопартизанськ, брав участь у бойових діях поблизу населених пунктів селища міського типу Ізварине, міста Лутугине та інших населених пунктів Луганської області, а також міста Вуглегірськ Донецької області.

Провину фігуранта повністю довели. Суд визнав бойовика винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України. Йому призначили покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Початок терміну відбування покарання засудженому обчислюватимуться з дати його затримання та реального виконання покарання.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах