Після безсонної ночі: яка ситуація в Одесі та області вранці 1 вересня

Після безсонної ночі: яка ситуація в Одесі та області вранці 1 вересня.

Після безсонної ночі: яка ситуація в Одесі та області вранці 1 вересня. Фото з відкритих джерел

Події
01 вересня 2023 08:07

Ніч із 31 серпня на 1 вересня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги, але без обстрілу.

Так, сигнал про тривогу оголосили у регіоні о 04:31. Пізніше Повітряні Сили України попереджали про ракетну небезпеку на Одещині. На щастя, "прильотів" не було і вже о 05.27 дали відбій повітряної тривоги.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією Сил оборони півдня України, 31 серпня ворог збільшив кількість ракетоносіїв у морі. На бойове чергування додатково вивели фрегат та ще один малий ракетний корабель. Загальний залп "Калібрів" складає 24 "калібри".

Як повідомила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, раніше ракетоносіям заважав шторм, тому вони вирушили до пунктів базування. А зараз, незважаючи на негоду, повернулися.

Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока ймовірність зриву морських мін з якорів та прибивання до берега, а також їхнє дрейфування вздовж узбережжя. Тому небезпека перебування у пляжній зоні надто висока. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду. У разі виявлення морської міни (хв) або предметів, схожих на них, у жодному разі їх не можна чіпати. Необхідно одразу повідомляти за номером 102.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах