Вулицю Генерала Бочарова хочуть перейменувати на честь одесита – Героя України

Вулицю Генерала Бочарова хочуть перейменувати на честь одесита – Героя України.

Вулицю Генерала Бочарова хочуть перейменувати на честь одесита – Героя України. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Події
01 вересня 2023 09:07

Вулицю на честь російського генерала Бочарова в Одесі, що у Пересипському районі, планують перейменувати на честь Героя України з Одеси Владислава Бувалкіна. Таке рішення ухвалили 31 серпня на історико-топонімічній комісії Одеської міськради.

Владислав Бувалкін – кавалер ордена "За мужність" І, ІІ та ІІІ ступенів, майстер-сержант СБУ. Він воював із 2014 року. Спочатку в Морській охороні, потім перейшов до іншого підрозділу. Виходив із Довжанського казана, де врятував український прапор. Спецназівцем служив у спецпідрозділі СБУ "Альфа". Загинув 22 березня 2022 року, захищаючи Київську область. Посмертно йому надали звання Героя України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Далі, щоб перейменувати вулицю, мають відбутися громадські слухання. Для цього це потрібно винести на голосування депутатів одеської міськради.

Леонід Бочаров народився 1909, а загинув 1964. Він був генерал-майором Червоної та Радянської армій. Учасник Другої світової війни, політпрацівник. Під час оборони Одеси керував партійно-політичною роботою військових частин та з'єднань.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах