На Одещині хочуть утворити нові заповідні зони

На Одещині хочуть утворити нові заповідні зони.

На Одещині хочуть утворити нові заповідні зони. Фото ілюстративне: pzf.menr.gov.ua

Події
01 вересня 2023 17:31

Чиновники з Одеської області разом із науковцями розробляють проекти щодо створення нових ландшафтних заказників на території нашого регіону. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла директор департаменту екології та природних ресурсів Ірина Шатохіна.

Так, планується поява ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Озеро Кугурлуй" на площі 13 493 га. Це буде водно-болотне угіддя міжнародного значення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації


Ще дбають про створення трьох заказників місцевого значення: "Чигрінська балка" на 600 гектрах у Раухівській громаді, "Схили до Лонгу" на 30,6 гектарів у Саф'янівській громаді, "Коло глею" на 45 гектарів в Овідіопольській громаді.

Нагадаємо, що у Бородінській громаді Болградського району Одеської області офіційно створили національний природний парк "Буджацькі степи". Його загальна площа складає 9 тисяч 729,71 56 га, з яких шість тисяч га надано парку у постійне користування.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах