Одесит заплатив шахраю 31 тисячу доларів за картоплю

Одесит заплатив шахраю 31 тисячу доларів за картоплю.

Одесит заплатив шахраю 31 тисячу доларів за картоплю. Фото: pinterest.com

Події
05 вересня 2023 13:31

Одесит віддав шахраю 31 тисячу доларів за неіснуючу картоплю. Про це повідомляє пресcлужба ГУ ПП України в Одеській області.

Так, 24-річний мешканець Одеської області пообіцяв 27-річному одеситу закупити за оптовими цінами картоплю для подальшого перепродажу, виманив у того 31 тисячу доларів та витратив гроші на погашення своїх боргів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Шахрай познайомився з потерпілим минулого року і втерся до нього в довіру розповідями про нібито підприємницьку та волонтерську діяльність. Посилаючись на ділові зв'язки, яких насправді не було, він запропонував вкласти кошти у закупівлю картоплі у західних областях України за оптовими цінами, щоби потім вигідно реалізувати у продовольчих магазинах Одеси. За кілька місяців потерпілий тричі передавав йому гроші, загальна сума "інвестицій у картопляний бізнес" досягла 31 тисяч доларів. Весь цей час шахрай переконував його, що постачання ось-ось розпочнуться.

Зрештою чоловік звернувся до поліції. Шахрай зізнався поліцейським, що чужі гроші витратив на власні потреби, зокрема на погашення боргових зобов'язань. Йому повідомили про підозру, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави в 805,2 тисячі гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах