Вночі ворог знову випустив 20 "шахедів" на Одеську область: що відомо

Вночі ворог знову випустив 20 "шахедів" на Одеську область: що відомо.

Вночі ворог знову випустив 20 "шахедів" на Одеську область: що відомо. фото: mil.in.ua

Події
08 вересня 2023 07:57

Минулої ночі, з 7 на 8 вересня, РФ знову направила "шахеди" на Одеську область. Це вже п'ята ворожа атака за шість днів.

Перші повідомлення про повітряну атаку опублікували в мережі близько 22:00 7 вересня. Протягом ночі кілька хвиль дронів прямували над територією України у напрямку західної частини Одеської області. Спочатку була інформація про загрозу для Одеси (близько першої години ночі), потім – для Одеси (о 2:13 годині). Командування попередило, що ворог вкотре загрожує українським портам на Дунаї.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Близько першої ночі на Одещині чули вибухи в небі. Одеська військова адміністрація підтвердила, що працює ППО. Про наслідки нічної атаки поки що інформації немає.

Як повідомили у Повітряних силах України, вночі 8 лютого противник атакував Одеську область групою ударних БПЛА типу "Шахед-136/131" з південно-східного та південного напрямників (Приморсько-Охтарськ – РФ, мис Чауда – ТОТ, Крим). Загалом зафіксували пуски 20 "шахедів" прямо на Одеську область.

До відображення удару застосували зенітні ракетні підрозділи, авіацію, мобільні вогневі групи Повітряних Сил, протиповітряну оборону інших складових Сил оборони України. Внаслідок бойової роботи знищено 16 "Shahed-136/131" у межах Одеської та Миколаївської областей.

В ефірі телемарафону речник ОК "Південь" Наталія Гуменюк поділилася деталями щодо нічної атаки. За її словами, було знищено двох безпілотників над Миколаївщиною та 14 над Одещиною. Попадань не фіксували. Водночас є наслідки бойової роботи. Уламками збитого безпілотника пошкодили нежитлову будівлю, а також спалахнула суха трава. Пожежу оперативно ліквідували, ніхто не постраждав.
 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах