Рівень загрози стабільно високий: яка ситуація в Одесі та області вранці 11 вересня (оновлено)

Яка ситуація в Одесі та області вранці 11 вересня.

Яка ситуація в Одесі та області вранці 11 вересня. Фото: Military TV UA

Події
11 вересня 2023 08:00

Ніч з 10 на 11 вересня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів.

Як повідомляли Сили оборони півдня України, станом на 00:05 10 вересня обстановка нового тижня, що почалася, залишається напруженою, але контрольованою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Інформації про пуски ударних дронів по нашій зоні відповідальності не надходило. Повітряні ракетоносії як тактичного, і стратегічного рівня – не активні. Морські ракетоносії – на бойовому чергуванні відсутні, заведені до пунктів базування. Але відомо, що серед них є споряджені та готові до виходу у море. Отже, рівень ракетної загрози залишається стабільно високим. Небезпека артилерійського обстрілу при фронтових територіях теж залишається.

Росія не відмовиться від практики регулярних обстрілів критичної інфраструктури України. Таку думку висловила в етері національного телемарафону керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

“Треба розуміти, що запас у них певний є. Він не такий великий, як на початку повномасштабного вторгнення, і навіть не такий великий, як перед минулорічною осінню, коли вони “розкошували”, завдаючи масованих ракетних ударів. Але порахувавши, вочевидь зрозуміли, що “шахеди” дешевше, а задачі можуть виконувати майже такі самі.

Очевидно, що зараз відпрацьовується тактика застосування мішаних ударів, оскільки ракети є та ще виготовляються, але запас їх менший, ніж дроновий і вони більш високовартісні. Тому, скоріш за все, атаки будуть мішаними. Ми розуміємо їхні пріоритети – скоріш за все, це буде енергетика. Їхній минулорічний блекаут, який вони намагалися влаштувати, все ж таки не був таким успішним. Розуміємо, що вони з тією самою впертістью “можуть павтаріть” – як вони це люблять казати. Нам треба бути готовими саме до цього, відпрацьовувати системи захисту, розуміти небезпеку і адекватно на неї реагувати”, – зауважила пані Наталія.

Представник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук зазначив, що постачання іранських дронів камікадзе типу Shahed ("Шахед") регулярно здійснюють із Ірану до Росії.

"Ворог продовжує отримувати іранські дрони камікадзе. Про це свідчать ті рейси літаків військово-транспортної авіації, які прибувають, зокрема, до Москви, і звідти потім йде перекидання до Краснодарського краю. Є рейси, що виконуються за маршрутом Тегеран (Іран) – Сімферополь ( тимчасово окупований Крим)", – розповів він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Оновлено:

Сили оборони півдня сказали, що було знищено над морем БпЛА. У напрямок острова Зміїний направив безпілотний літальний апарат оперативно-тактичного рівня "Форпост".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах