Росія спеціально цілилася "калібрами" іноземним судном в Одеському порту

Великобританія: РФ спеціально цілилася "калібрами" іноземним судном в Одеському порту.

Великобританія: РФ спеціально цілилася "калібрами" іноземним судном в Одеському порту. Фото: Facebook-сторінка Andrii Klymenko

Події
12 вересня 2023 08:21

24 серпня Росія свідомо цілила ракетами "калібр" іноземним судном в Одеському порту. Про це повідомляє Британська розвідка, уряд Великої Британії та Міністерство закордонних справ Великої Британії.

Так Росія свідомо цілилися ракетами у вантажне судно під прапором Ліберії в Одеському порту. Ракети, серед яких два "Калібри", були випущені з судна Чорноморського флоту РФ та збиті українським ППО. Атака відбулася після попереджень Сполучених Штатів, що окупанти можуть обстрілювати цивільні судна в Чорному морі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Путін намагається виграти війну, яку він не виграє, і ці напади показують, наскільки він відчайдушний. Націлюючись на вантажні судна та українську інфраструктуру, РФ завдає шкоди решті світу", - наголосив глава британського МЗС Джеймс Клеверлі.

На щастя протиповітряна оборона України збила всі російські ракети.

"Незважаючи на його провал, це яскрава демонстрація продовження спроб Росії придушити економіку України та ігнорування президентом Путіним життя мирних жителів та інтересів країн Африки, Азії та Близького Сходу", – додав Лондон.

Зазначимо, що 26 серпня з Одеського порту вийшов балкер Primus під прапором Ліберії. Воно стало другим судном, яке пройшло гуманітарним коридором територіальними водами України, Румунії та Болгарії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах