Отримай відповідь: скільки об'єктів культурної спадщини постраждали через війну в Одеській області

Отримай відповідь: скільки об'єктів культурної спадщини постраждали через війну на Одещині.

Отримай відповідь: скільки об'єктів культурної спадщини постраждали через війну на Одещині. Фото Олександри Дедюліної

Події
14 вересня 2023 12:21

За період з 24 лютого 2022 року по 25 серпня 2023 року на Одещині пошкоджено або зруйновано 103 об'єкти культурної спадщини. Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики України.

Так, один із них у Білгород-Дністровському районі, Оодін в Ізмаїльському та 68 – в Одеському. Серед них 18 національного значення та 85 місцевого значення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загалом через російську агресію в Україні постраждали 823 об'єкти культурної спадщини. З них об'єктів національного значення – 109, місцевого значення – 650, щойно виявлених – 64. Зокрема, пам'ятники архітектури становлять 252 об'єкти, архітектури та містобудування – 244, історії – 199, архітектури та містобудування, історії – 32, архітектури, історії – 30, археології – 20, монументального мистецтва – 19, містобудування, монументального мистецтва – 17, містобудування – 5, науки та техніки – 2, садово-паркового мистецтва – 1, архітектури та містобудування, монументального мистецтва – 1, архітектури, монументального мистецтва.

З початку повномасштабного вторгнення повністю було зруйновано 23 пам'ятники, частково пошкоджено 636 пам'яток, ступінь пошкодження 164 об'єктів залишається невідомим.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах