Уночі РФ атакувала Одеську область ударними безпілотниками: є постраждалі (оновлено)

Уночі РФ атакувала Одеську область ударними безпілотниками: є постраждалі.

Уночі РФ атакувала Одеську область ударними безпілотниками: є постраждалі. Фото: t.me/odeskaODA

Події
26 вересня 2023 08:04

У ніч проти 26 вересня російські терористи протягом двох годин атакували Одеську область ударними безпілотниками. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Більшість дронів вдалося збити Силам протиповітряної оборони, проте в Ізмаїльському районі, на жаль, є влучення у припортову інфраструктуру.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Постраждали двоє водіїв вантажівок. Одному з чоловіків надали медичну допомогу на місці, а другого, який отримав тяжку травму руки, госпіталізували.

Пошкоджено будівлю пункту пропуску, складські приміщення, близько 30 вантажівок. Шість фур зайнялися. Займання ліквідували пожежники.

Уночі РФ атакувала Одеську область ударними безпілотниками: є постраждалі.Уночі РФ атакувала Одеську область ударними безпілотниками: є постраждалі. Фото: t.me/odeskaODA

ОНОВЛЕНО: У пресслужбі Повітряних Сил ЗС України повідомили, що вночі 26 вересня зафіксували пуски 38 ударних БПЛА Shahed-136/131 з південно-східного напрямку (Приморсько-Охтарськ – РФ, мис Чауда – Крим). Силам та засобам протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони України вдалося знищити 26 ударних БПЛА Shahed-136/131. По маршруту слідування ударних дронів працювала винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

За інформацією Сил оборони півдня України, вночі над Одеською областю збили десять безпілотників, над Миколаївською – шість, а над Херсонською та Кіровоградською – по три. Через влучання у припортової та прикордонної інфраструктуру сталося руйнування зерносховищ, пошкодження адміністративної будівлі та вантажних автомобілів приватних перевізників. Шість автомобілів вигоріли вщент. У міжнародному пункті пропуску здійснюються стабілізаційні заходи, пропускні операції призупинено. Автотранспорт тимчасово переорієнтовано через найближчі пункти пропуску.

  • Уночі РФ атакувала Одеську область ударними безпілотниками: є постраждалі (оновлено) фото
  • Уночі РФ атакувала Одеську область ударними безпілотниками: є постраждалі (оновлено) фото 1
  • Уночі РФ атакувала Одеську область ударними безпілотниками: є постраждалі (оновлено) фото 2
  • Уночі РФ атакувала Одеську область ударними безпілотниками: є постраждалі (оновлено) фото 3

Уночі РФ атакувала Одеську область ударними безпілотниками: є постраждалі (оновлено) фото

Фото: t.me/SJTF_Odes

ОНОВЛЕНО: Станом на 18:08 26 вересня рух через пункт пропуску "Орлівка" на Одещині відновили. Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

Зазначимо, що протягом ночі з 25 на 26 вересня в Одеській області двічі оголошували повітряну тривогу. Перша, оголошена через загрозу застосування ударних БпЛА, тривала з 01:32 до 03:31, а з другої, пов'язаної із загрозою застосування балістичного озброєння, почався ранок: тривогу оголосили о 06:20, а відбій дали о 07:13. Пусків балістики у бік нашого міста та області не було.

За даними Сил оборони півдня України, станом на 00:30 26 вересня у Чорному морі на бойовому чергуванні знаходився один підводний ракетоносій, споряджений чотирма "Калібрами". Військові попереджали, що загроза з моря стабільно висока, а для виходу ракетоносців із пунктів базування достатньо від двох до трьох годин.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах