Окупанти готуються до нових атак: яка ситуація в Одесі вранці 29 вересня

Окупанти готуються до нових атак: яка ситуація в Одесі вранці 29 вересня.

Окупанти готуються до нових атак: яка ситуація в Одесі вранці 29 вересня. Фото ілюстративне: zsu.gov.ua

Події
29 вересня 2023 08:57

Ніч із 28 на 29 вересня в Одесі й Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Ворог намагається модернізувати своє ракетне озброєння та проводити розвідку. Насамперед увага супротивника зосереджена на об'єктах енергетичної інфраструктури, військових об'єктах, аеродромах та цивільній інфраструктурі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Станом на ранок 28 вересня корабельне угруповання окупантів в акваторії Чорного моря складалося з семи кораблів. Зокрема, на чергуванні був надводний ракетоносець "Циклон", спорядження якого передбачає вісім крилатих ракет типу "Калібр".

Військові попереджали, що рівень ракетної небезпеки залишається високим. Через штормову погоду в морі посилюється мінна небезпека, тому від узбережжя потрібно триматися подалі. Також високим є показник підриву мін на суші, тому не варто забувати про заходи безпеки і неприпустимість самостійного обстеження або переміщення вибухонебезпечних підозрілих предметів.

За інформацією Військово-Морських сил ЗС України, станом на 08:00 29 вересня кількість кораблів в акваторії Чорного моря залишається незмінною – сім, проте ракетоносіїв у бойовій готовності вже два, а загальний їхній залп становить 14 "Калібрів".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах