Зі штормовим попередженням: яка погода буде в Одесі наступного тижня

Зі штормовим попередженням: яка погода буде в Одесі наступного тижня.

Зі штормовим попередженням: яка погода буде в Одесі наступного тижня. Фото: omr.gov.ua

Події
08 жовтня 2023 19:35

На ніч та ранок 9 жовтня в Одесі й області оголосили штормове попередження, оскільки пориви північно-західного вітру сягатимуть 15–17 метрів за секунду. Про це повідомляє Гідрометцентр Чорного та Азовського морів.

У зв'язку з погіршенням погодних умов одеська мерія звертається до мешканців міста із проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки. Особливо це стосується літніх осіб, дітей та вагітних жінок. Громадян просять не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами, оскільки внаслідок сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок і кабелів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока ймовірність зриву морських мін з якорів, внаслідок чого вибухонебезпечні предмети можуть дрейфувати уздовж узбережжя або приставати до берега. Одеситів та гостей регіону попереджають, що небезпека перебування на узбережжі надто висока: цілком ймовірний неконтрольований підрив мін, а за штормової погоди така ймовірність зростає. У разі виявлення морських мін або предметів, схожих на них, у жодному разі їх не можна чіпати. Про підозрілі знахідки необхідно невідкладно повідомляти за номером "102".

За прогнозами синоптиків, в Одесі наступного тижня буде хмарно із проясненнями. У вівторок можливий дощ. Температура вдень коливатиметься від +12°С до +24°С, а вночі – від +3°С до +13°С.

9 жовтня

В Одесі та Одеській області хмарно із проясненнями. Без істотних опадів. Вітер дутиме з північного заходу зі швидкістю 9–14 метрів за секунду, проте вночі його пориви досягнуть 15–17 метрів за секунду. Температура вночі в місті коливатиметься від +6°С до +8°С, а в області – від +3°С до +8°С. Удень в Одесі потеплішає до +13–15°С, а в області – до +12–17°С. Видимість на автошляхах області буде гарною.

10 жовтня

Хмарно із проясненнями. Уночі місцями невеликий дощ. Вітер дутиме з північного заходу зі швидкістю 9–14 метрів за секунду. Нічна температура коливатиметься від +3°С до +8°С, а вдень – від +12°С до +17°С.

11 жовтня

Хмарно із проясненнями. Без істотних опадів. Швидкість південного вітру становитиме 9–14 метрів за секунду. Вночі похолодає до +3–8°С, а вдень потеплішає до +15–20°С

12–13 жовтня

Без істотних опадів. Температура вночі триматиметься в межах від +8°С до +13°С, а вдень – від +19°С до +24°С.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах