Одеська область – серед лідерів з "мовних" порушень

Одеська область – серед лідерів з "мовних" порушень.

Одеська область – серед лідерів з "мовних" порушень. Фото: usionline.com

Події
09 жовтня 2023 08:41

Одеська область посідає третє місце за кількістю скарг через порушення мовного закону, яких за дев'ять місяців надійшло 388. Про це йдеться на сайті Уповноваженого із захисту державної мови.

Найбільш поширеними порушеннями є відсутність української версії сайтів інтернет-магазинів, проблеми при обслуговуванні та недостатня інформація про товари та послуги.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За кількістю звернень перше місце посідає Київ (1109). Далі йдуть Харківська (448), Одеська (388), Дніпропетровська (233), Київська (125), Миколаївська (46), Запорізька (51), Полтавська (44) та Львівська (42) області.

Кількість проведених заходів державного контролю, як зазначається на сайті Уповноваженого, зросла внаслідок дії 26 статті Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", що регулює використання мови в Інтернеті. Проте через окупацію деякі заходи контролю тимчасово призупинили, їх відновлять після звільнення територій.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах