Агент РФ вдавався рятувальником, щоб коригувати ворожі удари по Одесі

Агент РФ вдавався рятувальником, щоб коригувати ворожі удари по Одесі.

Агент РФ вдавався рятувальником, щоб коригувати ворожі удари по Одесі. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
09 жовтня 2023 10:10

СБУ викрила агента РФ, який вдавав рятувальника, щоб коригувати ворожі удари по Одесі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента головного управління генштабу з РФ через багатоетапну спецоперацію в Одесі. Він коригував російські повітряні атаки по місту та розвідував локації сил оборони на території регіону. Для маскування злочинної діяльності зловмисник вступив до лав місцевого загону рятувальників-волонтерів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під виглядом рятувальника він прибував на місця прильотів нібито для розбору завалів, а насправді фіксував наслідки ворожих атак і звітував про це військову розвідку Росії. За наявними даними, отримані розвіддані окупанти використовували для підготовки нових та коригування повторних ударів по Одесі.

Крім того, російський агент виконував ще одне завдання – намагався виявити бойові позиції реактивних артилерійських систем HIMARS та систем протиповітряної оборони ЗСУ у прифронтових районах області.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 29-річний житель Одеси, який раніше входив до складу місцевого осередку так званої "ленінської комуністичної спілки молоді".

Також він був "зв'язковим" агента-спецназівця ФСБ, якого СБУ вивела з Придністров'я та затримала на Одещині. У травні 2014 року він брав активну участь у провокаціях масових заворушень в обласному центрі.

На початку повномасштабного вторгнення Росії чоловік підписався на ворожий телеграм-канал, який для російської розвідки збирав інформацію про дислокацію українських військ. Згодом на нього вийшов адміністратор цього інтернет-ресурсу, який "під прикриттям" перебуває в одній із країн Центральної Азії та передав його на "прямий" зв'язок із представником гри. Після вербування одесит отримав подальші інструкції та розпочав виконання ворожих завдань.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили російського агента про підозру в частині другій статті 111 Кримінального кодексу. Наразі він перебуває під вартою.

Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Агент РФ вдавався рятувальником, щоб коригувати ворожі удари по Одесі.Агент РФ вдавався рятувальником, щоб коригувати ворожі удари по Одесі. Фото: t.me/SSU_Odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах