На фронті загинули чотири захисники України з Одеської області

На фронті загинули чотири захисники України з Одеської області.

На фронті загинули чотири захисники України з Одеської області. Фото: 24tv.ua

Події
10 жовтня 2023 09:38

На фронті загинули військові з Одеської області – Іван Сайтарли, Олег Пастушенко, Максим Кушнір та Артем Садовський.

Як Болградська міська рада, 8 жовтня болградська громада попрощалася зі своїм Героєм Іваном Сайтарли. 21 червня, захищаючи територіальну цілісність України, під час виконання бойового завдання на Херсонському напрямку загинув військовослужбовець Болградської громади – молодший сержант Сайтарли Іван Іванович. Він народився 6 листопада 1993 року в селі Новомосковськ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Живим коридором жителі громади провели в останню путь земляка. Відважний хлопець у 21-річному віці став на захист України та взяв участь у бойових діях на сході нашої держави у 2015 році. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, він знову взяв до рук зброю, щоб захищати Україну. З червня 2023 року Іван вважався зниклим безвісти. Наразі його дівчина оголосила збір коштів на дрон, який вдалося зібрати дуже швидко. Іван добре навчався у школі, займався спортом, у складі волейбольної команди неодноразово брав участь у змаганні різного рівня. Поховали Героя на сільському цвинтарі. Останню повагу побратимові віддали військовим салютом.

Іван Сайтарли.Іван Сайтарли. Фото: facebook.com/Bolgradsovet


А 10 жовтня Кілія проведе в останню путь померлого військового. Через це у громаді оголосили жалобу.

"Невблаганна смерть забрала життя ще одного нашого військового. Солдат Пастушенко Олег Вікторович, 12.06.1989 року, житель міста Кілія, помер у міській лікарні міста Дніпра", – повідомив міський голова В'ячеслав Чернявський.

Причину смерті військового офіційно не було оприлюднено.

Після відспівування в церкві, яке розпочнеться о 12.00, живий коридор розпочнеться о 12.30 – 13.00 на вулиці Миру (від Центральної площі у бік міської ради) і далі за маршрутом похоронної процесії.

Олег Пастушенко.Олег Пастушенко. Фото: facebook.com/jylija.yerskaya


Як повідомляє Кодимська громада, вона знову у жалобі. "На щиті" повернувся додому
Кушнір Максим Анатолійович. Захищаючи Батьківщину, захисник України загинув 4 жовтня біля населеного пункту Пригір'я Бериславського району Херсонської області.

Максим Кушнір.Максим Кушнір. Фото: facebook.com/Kodimska.miska.rada

Як повідомляє Южненська міська рада, 6 жовтня 2023 року, під час виконання бойового завдання, загинув мешканець Південного – Садівський Артем Андрійович – стрілець – помічник гранатометника аеромобільного батальйону в/ч А2120, солдат ЗСУ, 1995 року народження.

Артем загинув у районі бойових дій біля населеного пункту Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області. Прощання з Артемом Садовським відбудеться 12 жовтня 2023 року, о 10 годині, біля пам'ятника Захисникам Вітчизни на площі Перемоги.

12 жовтня у громаді оголошено Днем жалоби. На знак скорботи просять приспустити прапори України на будинках та спорудах громади. О 10-й годині просять вшанувати пам'ять загиблого військовослужбовця хвилиною мовчання. Усіх мешканців громади просять приєднатися до жалобної церемонії прощання із захисником України.

Артем Садовський.Артем Садовський. Фото: facebook.com/ymrada

Вічна пам'ять усім Героям, які віддали життя за Україну!

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах