В Одесі судитимуть 43-річну колаборантку

В Одесі судитимуть 43-річну колаборантку.

В Одесі судитимуть 43-річну колаборантку. Фото: od.npu.gov.ua

Події
10 жовтня 2023 12:43

Поліцейські відправили на лаву підсудних 43-річну одеситку за звинуваченням у колабораційній діяльності. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

В одній із соціальних мереж жінка активно висловлювала підтримку Росії, публічно заперечуючи здійснення збройної агресії проти України та тимчасову окупацію наших територій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці встановили, що на своїй інтернет-сторінці зловмисниця публікувала висловлювання з бажанням "врятувати Одесу від нацистів" та поширювала повідомлення пропагандистського характеру із груп країни-агресори. Також у публікаціях згадуються Львів, Київ, Херсон та заклики до окупаційної влади щодо "швидкого звільнення" і цих міст.

У приміщенні одеситки поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого вилучили мобільний телефон на місці злочину. Фігурантці висунули звинувачення у колабораційній діяльності, що кваліфікується за частиною першою статті 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічне заперечення громадянкою України про збройну агресію проти України, встановлення та затвердження тимчасової окупації частини її території. Обвинувальний акт правоохоронці направили до суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах