Яка ситуація в Одесі та області сьогодні і що з "зерновим коридором"

Яка ситуація в Одесі та області сьогодні і що з "зерновим коридором".

Яка ситуація в Одесі та області сьогодні і що з "зерновим коридором". Фото ілюстративне: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Події
11 жовтня 2023 07:53

Ніч із 10 на 11 жовтня на Одещині пройшла під сигнал повітряної тривоги, але без обстрілів. Близько четвертої ранку була ракетна загроза для нашої області, але в результаті дали відбій.

Станом на 10 жовтня, у Чорному морі корабельне угруповання ворога заведено в пункти базування через сильний шторм, але два ворожі підводні ракетоносії, спорядження яких до восьми ракет типу "Калібр" продовжують бойове чергування і тримають рівень ракетної загрози досить високим.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу в Ukraine Media Center Odesa, РФ виводить у Чорне море порожні ракетоносії.

"Може з метою ввести нас в оману, може з метою змусити нас витрачати більше ресурів на моніторинг, тобто варіантів є безліч. А може, це просто у них така організована служба", – зазначив спікер.

В даний час російська армія намагається розосередити свій чорноморський флот між різними пунктами базування, зокрема, перевести частину до Новоросійська. За словами Дмитра Плетенчука, Росія відводить кораблі до своїх берегів, бо там флот перебуває під захистом міжнародного права.

Що із зерновим коридором

За словами голови Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрія Клименка, з 16 вересня до портів Одеської області прибуло вже 20 кораблів. 10 жовтня 2023 року до портів "Великої Одеси" українським зерновим коридором прибули ще три судна.

За його словами, кораблі прийшли по українські вантажі. Серед них:

– IMPERATOR, ІМО 9367906, дедвейт 18981 т, прапор Мarshall Islands, судновласник – Greece.
– WU YANG GLORY, ІМО 9389825, дедвейт 75500 т, прапор Liberia, судновласник – Hong Kong, China.
– FALCONA, ІМО 8891376, дедвейт 2151 т, прапор Cameroon, судновласник – Ukraine.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах